lørdag 13. desember 2014

Bryllup, konspirasjon og splittelse.

Så fra siste innlegg har det skjedd en god del. For det første har Daenerys endelig blitt giftet bort til Conan barbaren. Hans egentlige navn er Drogo, og er en del av Dothraki folket, som er i bunn og grunn broiler folket. De er giganter som dreper for underholdning og har seg som dyr. Overaskende nok er Drogo så sensuell at den 13 år gamle konen hans vil ha han. Så hurra for middelalderen!

Hos Stark familien på den andre siden har det også vært noen forandringer. Ned, Arya og Sansa dro avgårde til sør-landet hvor Ned skal bli kongens hånd (stedfortreder). Bran så dronningen og hennes bror "bryte nakne", så dronningens bror dyttet han ned fra vinduet han så dem i. Bran er nå en krøpling. Jon Snø er dratt for å bli en del av nattevakten, en ærefull oppgave, som viser seg å ikke være så ærefull. Nattevakten er til Jons forskrekkelse full av bønder, bastarder og voldtektsmenn. Kanskje ikke en så god avgjørelse allikevel Jon? Og sist har vi Catelyn (Neds kone). Hun var i Brans rom mens han var i koma fra fallet, så når en leiemorder kom for å drepe han var hun der. Hun dro på en reise for å finne hvem eieren av kniven som ble brukt var. Faren hennes hadde en verge sønn, så hun stoppet innom han på reisen til landet der Ned ville være. Mannen som hun så på som en bror fortalte henne at kniven tilhørte han, men at han hadde tapt den i et veddemål til dvergen Tyrion Lannister *plot thickens* Den ene Lannisteren som er utholdelig, ettersom at tvillingparet plotter mot Ned Stark og har seg i mellomtiden og sønnen til dronningen og kongen (?) er en massiv drittsekk som fikk ulven til Sansa drept, elv om den ikke hadde gjort noe.

Og det er det som har skjedd siden sist. Rettmessige dronning Arie og Conan giftet seg, Lannisterne plotter om å eliminere Stark familen, og Stark familien går hver sin vei.

onsdag 3. desember 2014

Noe av Stark familien

Jeg har nå lest gjennom kapitlene til 4 av Stark familiemedlemmene.

Eddard (Ned) Stark: Ned er en hardhaust av en mann. Han er en alvorlig viking som drar på tokt og henretter folk, ikke fordi han vil, men fordi det er kongens jobb.

Jon Snø: Jon er bastard sønnen til Ned, men ironisk nok er han den sønnen som er mest lik faren sin. Han er bare 14 år, men siden han er en bastard drikker han vin til middag. og at han er en sønn av en konge gir han ikke mye status, siden han er født utenfor ekteskap, og er da ugyldig. Men han er fortsatt den, til nå, den tøffeste av barna til Ned, og han skal til Muren og bli en del av nattevakten. (Ikke at det er blitt forklart hva muren er for.)

Catelyn Stark: Catelyn er kona til Ned. Hun var egentlig gift bort til broren til Ned, men når han døde var Ned den eneste som var igjen. Hun har gitt Ned 4 av de 5 barna hans. Hun tilgir ham for at han er med andre damer når han drar på tokt, men at han tok Jon med seg er den ene tingen hun ikke tilgir han for.

Arya Stark: Arya er den yngste datteren til Ned og er også den tøffeste av dem. I motsetning til søsteren sin er hun grov i trekkene. Mens søsteren Sansa er selve definisjonen på skjønnhet (selv om hun er bare 11), er Arya lik faren sin, grov og mannlig.
Det at Sansa bare er 11 blir ikke lagt sp mye vekt på når det er snakk om utseende hennes...

Det var nok fra meg for nå, men mens du sitter på kanten av stolen din og venter på mitt neste innlegg, kan du se på noen andre blogger:

Sondre Rølvåg sin blogg Jeg liker ikke lesing er en leser blogg om Sondre sin opplevelse med boka Game of thrones: Kongenes kamp, som er den andre boka i serien.

Håkon Dahl Mathisen sin blogg Mathisen's boklogg er også en leser blogg om Katakombens hemmelighet.