onsdag 27. mai 2015

Spenning

Det første drapet har skjedd. Den gamle mannen viste seg å ha et motiv. Nå som han har funnet ut at han er døende har han ett siste oppdrag. En del av hans plan er å få tak i en rifle, og den får han tak i via nynazister, men når han går til nynazistenes pub møter han på en gammel kjenning fra krigen. Så når den unge nynazisten som satte opp avtalen kommer tilbake til favoritt puben sin finner han en gammel mann i smuget ved side av. Men når han går nærmere ser han at den gamle mannen har en kuttet strupe

Dette kan være hvorfor boken er kalt Rødstrupe. At drapene som skal ta stede i denne boken alle vil skje på en lignende måte.

mandag 20. april 2015

Rødstrupe

Rødstrupe er den tredje boken i serien om politibetjenten Harry Hole skrevet av Jo Nesbø, utgitt i 2000. Handlingen er satt rundt Norgesbesøket til president Bill Clinton og at Hole har kommet tilbake fra ett langt utenlandsoppdrag. Hole som har hatt ett alkoholproblem skyter en Secret service agent, som får ham til å gå tilbake til drikkingen.

Hovedkarakterene til nå er da Harry Hole som er full av skyld og alkohol, og en døende gammel mann som tenker over sin tjeneste under krigen, på Tysklands side.

onsdag 7. januar 2015

Slutten.

Så nå er boka ferdig lest. Slutten var en såkalt cliffhanger. Ned ble angrepet av Lannister, og ødela det ene benet sitt da hesten han falt på det.
Catelyn arresterte Tyrion Lannister da hun trodde at det var han som hadde sent en leiemorder etter sønnen hennes. Hun tar han med opp til Falkeredet, hvor søsteren hennes og sønnen til søsteren holder til. Sønnen suger på morens bryst i første avsnitt vi møter han i, som ikke høres så ille ut for deg, helt til jeg sier at sønnen er rundt 10.
Daenerys er fortsatt på tur med den mobile byen deres sammen med drogoen sin.
Jon Snø er ved Muren i kulden, men han har vargen sin, så alt er bra (utenom at onkelen hans er forsvunnet).

Nå som jeg nevner ulver er det noe jeg burde si: Da Joffrey Lannister var ute og gikk med Sansa mens de var på tur til Kongshavn, møtte de på Arya og en sønn av en smed hun fektet med. Joffrey begynte å true gutten og vargen til Arya kom til unsetning! Når Joffrey lå på bakken med en blodig arm sprang Arya med vargen og ble borte for en stund. Da hun ble funnet ble Ned tvunget til å avlive vargen, men den var ikke der, så straffen gikk ut over Sansa sin varg. For en verden. (Gutten ble klyvd i to av Hunden.)

Takk for nå, Boka er ferdig, men jeg skal begynne på del 2 pga. slutten på del 1. Jeg gir boka 8/10. Det er mange karakterer i boka og boka slutter med en cliffhanger. Ja, det er del 1 av bok en 1, men den kunna ha hatt en litt mer avsluttende slutt. For meg virket det bare som slutten av et kapittel.